Blog
Jak rozpoznać dobre mięso?
Jak rozpoznać dobre mięso?

Dobre mięso to gwarancja smaku ugotowanej przez nas potrawy. W końcu bez świeżych składników nie powstanie nic smacznego. Niestety, czasami po przyniesieniu zakupów do domu okazuje się, że mięso, które kupiliśmy w przypadkowym sklepie, nie nadaje się do spożycia. Oto kilka wskazówek, dzięki którym dowiesz się, jak rozpoznać świeże mięso i uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek.

Czytaj dalej
Żywność z Roztocza – co sprawia, że jest taka wyjątkowa?
Żywność z Roztocza – co sprawia, że jest taka wyjątkowa?

Jedne krainy geograficzne wyróżniają się malowniczymi widokami, drugie słyną z regionalnej kuchni, a jeszcze inne kojarzą się ciekawą kulturą, którą tamtejsi mieszkańcy przekazują sobie z pokolenia na pokolenie. Roztocze jest obszarem na mapie Polski, w którym spotykają się wszystkie te walory, a mimo tego wciąż niewiele osób ma świadomość, jak bardzo atrakcyjny jest ten region. Z czego wynika jego wyjątkowość i jaki ma to wpływ na tutejszą żywność?

Czytaj dalej
Jak powstają wędliny tradycyjne?
Jak powstają wędliny tradycyjne?

W popularnych marketach lady aż uginają się od ilości wędlin wszelkiego rodzaju. Wydawać by się mogło, że w dzisiejszych czasach wszystkie mięsne przekąski mamy na wyciągnięcie ręki, jednak ten dostatek nie zawsze łączy się z jakością i dobrym smakiem jak z dawnych lat. Co sprawia, że wędliny tradycyjne mają taki niepowtarzalny aromat, którego nie da się podrobić żadnymi ulepszaczami smaku? Zapraszamy do lektury, jeśli chcesz poznać tajemnicę tradycyjnych receptur.

Czytaj dalej
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl