Kiełbasa to produkt, który w kuchni polskiej znany jest już od wieków i jest wręcz jej wizytówką. Kiełbasy są wytwarzane i przetwarzane na wiele różnych sposobów, a przez to możliwe jest przygotowanie z nich dziesiątek potraw, które zachwycą każdego.
Kiełbasy
Dobrze przyrządzona, doprawiona i starannie uwędzona kiełbasa to wręcz idealny dodatek do kanapek. Bardzo dobrze prezentuje się też np. w dużym półmisku z wędlinami, kiedy organizowane są przyjęcia oraz ważne rodzinne uroczystości. Co więcej, jak można wyobrazić sobie grilla w letni dzień z bliskimi bez obecności smacznej kiełbasy? Kiełbasę można spożywać na różne sposoby. Najpopularniejsza jest ta na zimno, jednak często jada się również gotowaną, smażoną oraz pieczoną. Kiełbasy od ZM Wasąg to prawdziwy rarytas wśród koneserów wyszukanego smaku, aromatu, ale i tradycyjnych receptur.